Selasa, 2 Julai 2013

Berjalan-jalan di Lost World of Tambun(episod 1)

Selamat sejahtera semua sahabat2 sekalian...

Hari nie aku nk share pasal pengalaman aku bercuti ke Lost World of TAmbun...


Yaaahhhoooooo.........!!!!!!!!



Pada 1 July 2013....Isnin....aku n adik2 ku..(kami bertiga) pergi k Lost World of Tambun,
ni pn d sebabkn adik aku yg bongsu 2 beria2 sgt ajak aku pergi sana...kbetulan ari isnin 2 dy x sek, kata nya sek cuti peristiwa sbb ad sukan ari sabtu sblm nya..
So..mak aku pown izinkan plak n sporsor semua utk k sana walaupun mk ayh aku x join..

Aku xnak tulis byk2..biar gambar je yg berbicara...
hahaha...sbnr nye xtaw nk tlis ape...hihihi....


Ni haa harga tiket masuk....

Ni plak etika pemakaian utk mandi kt dlm tu....

Ni undang2 Lost World of TAMBUN...




Ni plak waktu Lost World beroperasi..
Cuti hari selasa yekkkk...


Da masuk dalam 2 mti...nampak la kolam nie....hahaha...
x dalam pn..paras pinggang je...

Gambar ni tempat mandi yg ada ombak....
dy cm pantai la tempt 2....
luas jgk la kolam nie...
paling dlm pn 1.8meter jee...






Sekarang nieee...kita g toilet dlu...hahaha..pastu kita g Lost World Hot Springs & SPA...
kt hot springs nie...ada kolam air panas...
ad kolam yg suhu 40,43 n 45 degree....

 

Foot SPa nie pown best gk...korg msti penah jalan ats batu yg urut2 2 kan.. Lebey kurg la nie..
cuma beza dy,,,,yg ni dk dalam air..kita pn kna jalan dlm air...hohoho...



Infinity Pool nie kolam suhu pling panas...45 degree...mula2 aku msuk,bru trun tangga air paras lutut aku da lompat kuar dr kolam...panas woooo....hahaha...tp ak tgk ad bro2 dlm 2 rilek je dk dlm 2... Ad yg menyelam n berenang siap...biar btol mamat nie...hahaha....
 Tp aku try la jgk masuk dlm air panas nie...bro2 kt ctu nmpak ak,then ckp kt aku...suh msuk slow2, nti skit2 oke la...aku pown try la...akhir nye aku berjaya menyelam dlm air panas nie...hahaha... tp x la lama..kejp jee..panas jgk sbnr nye...hehehe....



Crytsal Pool....kolam air panas paling x panas...cuma 40degree jee....yg ni xde masalah nk mnyelam k, berenang k....ske ati ko la..asal kn x ggu owg len...pic bwah nie adalah kolam Crystal Pool...


Sekarang kita g tgk crystal spa plak....
 
 ni pintu masuk dy...
 waktu crystal spa beroperasi....
 Aku x masuk pn crystal spa nie...mahal plak kn....memg x la ak nk msuk...hahaha...tp bg sesiapa yg byk duit..sila kn la...

Law jalan2 nti jgn tkejut plak tgk bnda nie....hahaha...Naga sesat...


So...smpai di sini dlu....ada byk lg gmbr2 kt Lost  World of Tambun nie....
tp nti aku sambung dlm post len..episod 2 plak la....hahaha....




3 comments:

nor_farihan berkata...

tak ajak huhu :(

adah berkata...

Tertarik baca entri ni..nk tmpang tanya,kalo bju tu mmg xlpas ke klo pkai bju biasa?

Humaira Homestay Tambun berkata...

yg belum ke lost world sila lah ke sana.mmg puas hati dan anak2 pun akan gembira

Catat Ulasan